keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Avokadoherkkumössö

Ihastuin guacamoleen vuosia sitten. Alussa söin sitä kuten normaalit ihmiset: dippinä. Mutta hiljalleen kävi ilmi, että guacamole oli se oikea ja sipsit ja nachot vain tapa päästä rakkaani luokse. Epäterveellinen osuus jäi siten pois ja aloin kokkailemaan avokadomössöjä itselleni harva se päivä. Vuosien varrella ruoka on kokenut aikamoisen evoluution, mutta minun rakkauteni ja avokadojen käyttäminen tärkeimpänä osana ovat pysyneet muuttumattomina. Nykyään tämä on minulle jo ihan oikea pikku ateria, eikä vain lisuke.

Näin sinäkin onnistut:

1. Mössää haarukalla yksi hyvä avokado.
2. Kaada pieni loraus oliiviöljyä.
3. Mausta makusi mukaan. Minä laitan tällä hetkellä suolaa, pippuria ja chiliä ja toisinaan puristan mukaan vähän sitruunaa.
4. Kun oikein hulluttelen, niin raastan mukaan yhden raa'an valkosipulin kynnen. Ennen hulluttelin yhtenään, mutta kun rupesi tuntumaan, että olen kyllästetty valkosipulilla siten, että sitä valuu kaikista ihohuokosistani, niin alkoi valkosipulit jäämään vähemmälle.
5. Silppua tomaatti pikku palasiksi. Jos et ole vielä sekoittanut aineksia keskenään, niin tee se viimeistään nyt.
Tässä vaiheessa perusguacamole olisi nyt enemmänkin kuin herkullinen. Jos haluat siitä ruokaisamman tee myös seuraava vaihe.
6. Lusikoi mukaan muutama ruokalusikallinen raejuustoa.

Nam nam! Ei ehkä näytä hyvältä, mutta uijui, kun on hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti