tiistai 7. kesäkuuta 2016

Alppiruusupuisto

 Aivan Huopalahden aseman lähellä on iki-ihana Alppiruusupuisto, jossa vierailimme eilen. Tuntui kuin olisi siirtynyt jonkin ihmeellisen näkymättömän portin kautta suoraan ulkomaille, sillä eihän tälläistä eksoottista kukkaloistoa voi Suomessa olla. Onpa kuitenkin.

Puisto on jaettu kahteen osaan: etelässä alppiruusut eli rhododenronit ja pohjoisessa atsaleat. Puistoon on rakennettu pitkospuupätkiä ja pari korotettua lavaa, joiden kautta pääsee helpommin ihailemaan suloisen herkkiä kukkia. Kukinta on parhaillaan kesäkuun alussa eli juuri nyt. Mikä parasta: vierailu ei maksa mitään!

Puisto on yhtäaikaa yleisölle avoin puisto sekä yliopiston kasvijalostuksen koealue. Alppiruusuja on jalostettu alueella ihan kaupalliseenkin tuotantoon. Näitä ovat esimerkiksi lajikkeet Pekka, Helsinki University ja Haaga. En tiedä teistä, mutta minusta nuo ovat tosi pöhköjä nimiä :). Todistaa muuten sen, että Shakespeare oli ihan oikeassa sanoessaan; "Rose by any other name would smell as sweet". Eli ei pilaa nimi alppiruusujen ihanuutta. Sai kuitenkin miettimään minkä nimen itse antaisin uudelle kukkalajikkeelle, jos sellaisia osaisin jalostaa. Vaikea kysymys. Oikeastaan Pekka on ihan hyvä nimi. Mikä minä olen arvostelemaan :D.






























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti