sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Pako huoneesta

Heräät pankista. Varashälytin soi. Huomaat, että sinut on kahlehdittu kumppaniisi käsiraudoilla. Samalla tajuat, että pankki on ryöstetty, maassa ja pöydällä on veriläiskiä, jopa verisiä kädenjälkiä. Poliisi on paikalla tunnin päästä. Onko mitään keinoa, jolla todistaa viattomuutesi? Kuinka pakenet?

Sain syntymäpäivälahjaksi jopa kaksi pakohuonepeliä, joita olen halunnut kokeilla siitä lähtien kun kuulin niiden olemassaolosta. Pakohuonepelin idea lyhykäisyydessään on, että pari tai ryhmä lukitaan huoneeseen tunniksi ja heidän täytyisi vihjeitä selvittämällä päästä huoneesta ulos tunnin sisällä. Konsepti on ollut erittäin suosittu ja uusia pakohuoneyrityksiä on putkahdellut Helsinkiin kuin banaanikärpäsiä meidän keittiöömme.

Elämäni ensimmäinen pakohuonepeli oli aMazedilla Lönrothinkadulla. AMazed tarjoaa neljää erilaista peliä, joihin voi tutustua heidän nettisivuillaan. Me valitsimme alussa kuvailemani pankkiryöstötilanteen, joka alkoi juurikin noin. Enempää en siitä halua edes kertoa, sillä se pilaisi leikin. Peli oli niin jännittävä! Aluksi, kun olimme täpinöissämme, emmekä ihan tienneet tarkkaan mitä etsimme, pistimme käytännössä koko huoneen ylösalaisin. Niin ei sentään kuitenkaan olisi tarvinnut tehdä, sillä kaikki tarvittava löytyy suht helpoista pakoista. Eli ei tarvitse laittaa paikkaa remonttiin, vaikka verivana menisikin maton alle, jonka päällä on huonekaluja. Pieni vinkki minulta teille.

Pelin jälkeen olin niin innoissani, että olisi tehnyt mieli mennä heti seuraavaan ja kaikkiin. Onneksi meillä on vielä toinen peli pelattavana. Sillä halpaa lystiä tämä ei ole. Kahdestaan pelaavalle hinta on 80 e eli 40 euroa per nenä. Hinta halpenee mitä enemmän porukkaa on mukana. Kuusi ihmistä on maksimi. Mutta jos yhtään on ylimääräistä ja rakastaa arvoitusten ratkaisemista, niin kannattaa ehdottomasti mennä kokeilemaan.

Peliä ei tietenkään saanut kuvata, mutta katsokaapa tämä aMazedin video:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti