tiistai 23. joulukuuta 2014

Jouluisia herkkuja, askarteluita ja perinteitä

Malminkartanon juna-aseman penkki toivottaa:

Joulu on erikoinen. Harvempi juhlapyhä merkitsee niin paljon niin monelle, eikä varmaan mistään oteta niin paljon paineita, kun kaiken pitäisi olla vähintään täydellistä.
 
Minulle joulu on ensisijaisesti rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa. Ihan sama jos on vähän sotkuista ja ihan sama mitä tehdään. Perusarki on niin stressaavaa, että ei ole mitään järkeä vetää ahdistusta lomahetkistä.
 
Tietenkin perinteitä on syntynyt meidänkin jouluumme. Ensinnäkin sovimme mieheni kanssa jonkun päivän ennen joulua jouluksi ja juhlimme joulua kahdestaan. Emme tee mitään hirveän kummoista, mutta päivä on aina ihana. Haemme kuusen, syömme älyttömän hyviä ruokia ja vietämme kunnolla aikaa yhdessä. Tänä vuonna intouduin tekemään itse suklaata ja askartelemaan lumihiutaleita. Tietenkin Space invaders -suklaita ja Star wars -lumihiutaleita.
 
Cocovin suklaapakkauksessa on kaikki valmiina tee se itse -suklaahetkelle.
Sotkutkin tein itse.
 
Sitten ulos jäähtymään.

Valmiit suklaat onnistuivat vastoin ennakko-odotuksia aika hienosti.

Kauempaa ne näyttävät ihan perus lumihiutaleilta
 
Mutta läheltä tältä.

Jos haluat tehdä itsekin, niin mene tänne
 
Helsingin jouluateriamme: uunissa paistettua kurpitsaa ja luomubroileria,
bataattimuusia, salaattia. Ah. Tulee uudestaan vesi kielelle.

Virallisen jouluaaton ja -päivän olemme Porvoossa, jossa joulu jatkuu aikamoisena muumeiluna: perhe, ruokaa, sauna, pelejä, ehkä joku elokuva. Joulun jälkeen olo on levännyt ja onnellinen ja jaksaa taas ottaa vastaan oikean maailman vaikeudet.
 
Sitä toivon teillekin rakkaat lukijat. Tehkää vain niitä juttuja, jotka tekevät teidät onnelliseksi, antavat energiaa ja rauhoittavat mielen. Jos tykkäät siivoilusta ja kokkaamisesta ja haluat ravata kaikki paikat läpi, niin anna mennä. Mutta jos huomaat, että joulusi alkaa muistuttaa suorituspaniikkia, niin mieti tarvitseeko sitä kaikkea. Ehtii sitä muulloinkin touhottaa.
 
Iloista joulua kaikille!
 

Tuo iso pallo on puolalainen käsintehty joulukuusenkoriste.
Ne ovat ihan minun lemppareitani. Meillä on lapsuudenkotona noita useampi.
Ei tosin niin monta kuin ennen, sillä yhtenä vuonna kuusi kaatui kolme kertaa ja moni niistä hajosi.
3 kommenttia:

 1. Hauskoja juttuja. Nauroin ääneen sille suksitarinalle, siis sauvatarinalle. Ja hienot lumihiutaleet, meidän perinteisen kalpenee rinnalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T. Arvaa kuka. Tai riittääkö ranskankielentaitosi vielä ;)

   Poista
 2. Kyl mä tajusin :). Ja kiitos :)

  VastaaPoista