maanantai 3. marraskuuta 2014

Laudalla huojumassa

Kesällä tuli kokeiltua suppausta. Laudalla voi kuitenkin tehdä niin paljon enemmän kuin vain meloa eteenpäin. Sunnuntaina kokeilin Erimoverin Sup fit&balance -tuntia, joka järjestettiin Hotelli Haagan uima-allasosastolla. Olin jostain ihmeen syystä saanut päähäni, että menen supjoogaan, mitä toistelin sitten kaikille, ketkä minua nyt jaksoivat kuunnella. Onneksi huomasin erehdykseni ennen tuntia. Olisin ollut aika hämmentynyt oppilas, sillä tunnilla ei todella ollut mitään tekemistä joogan kanssa.

Olin niin jännittynyt täysin uudesta konseptista, että tulin todella hyvissä ajoin paikalle. Loppujen lopuksi se oli kuitenkin kiva juttu, sillä saunoin antaumuksella ja sitten istuskelin altaan vieressä korituolissa ja ihailin katossa olevia pieniä valotähtiä. Hyvin tunnelmallista.

Tunnille sai laittaa päälle joko uimapuvun tai bikinit tai kevyet ja puhtaat urheiluvaatteet. Suplaudat olivat kiinni toisissaan sekä altaan molemmissa päissä, joten aiemmin pelkäämäni mahdollisuus kaatumiseen, jossa löisi päänsä altaan kulmaan, oli käytännössä mahdoton, sillä emme olleet missään ajelehtimisvaarassa. 

Itse tunti koostui kappaleista, joiden aikana joko aerobicattiin tai sitten tehtiin tasapainoharjoituksia. Pääasiassa heiluimme laudan päällä, mutta osa liikkeistä tehtiin ihan vedessä laudan vieressä, joten kukaan ei voinut välttyä kastumiselta, vaikkei olisi pudonnutkaan. Käytännössä kaikki laudalla tehtävät liikkeet olivat yhtä tasapainoharjoitusta, sillä lauta keinui veden päällä. Siinä olikin tunnin vaikeus ja hauskuus. Pidin kaikista eniten niistä osuuksista, joissa keskityttiin erityisesti tasapainoon. Se oli haastavaa, mutta ilokseni huomasin, että tasapainoni on kehittynyt joogamisen myötä paljon.

Tunti oli hauska. Minulla oli hymy huulilla ja korvissa käytännössä alusta loppuun. Jokin siinä vedessä keinumisessa vain oli. Ja onneksi on se supjoogakin vielä kokematta, niin on mukavia juttuja tiedossa vielä tulevaisuudessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti