lauantai 22. marraskuuta 2014

Megatreenit!

I love me -messuilla sain kouraani mainoksen Helsingin urheiluhallien Fix teho megatreeneistä. Järjestäjät lupailivat, että treeni olisi haastava ja toiminnallinen, joten kiinnostus heräsi ja sitten kotona ilmoittauduinkin. Treenit olivat eilen ja tykkäsin kyllä ihan hirveästi.

Käytännössä se meni näin: Aloitimme alkulämmittelyllä, jossa parin ja kuminauhan kanssa tehtiin erilaisia hymyn huulille tuovia, mutta hyvin kroppaa lämmittäviä liikkeitä. Esimerkiksi vaikka että kuminauha oli laitettu toisen parista vyötäisille ja siitä piti sitten yrittää päästä mahdollisimman nopeasti eteenpäin toisen parista estäessä liikettä kuminauhassa roikkumalla.

Kun lihakset olivat lämmenneet, meille esiteltiin koko treenirata kerralla sekä myös ystävällisesti roskisten sijainnit siltä varalta jos treenin aikana haluaisimme luovuttaa sisuskalumme ulkomaailmalle. Tässä vaiheessa tuntui, etten muista millään yhdenkään pisteen tehtäviä, mutta että ne kaikki ovat hurjan rankkoja ja varmaan kuolen. Sydän löi kuin pienellä gerbiililillä.

Urheiluhalli oli siis jaettu viiteen pisteeseen, joista jokainen oli taas jaettu muutamaan eri liikkeeseen. Pisteessä tehtiin kymmenen minuuttia töitä, jonka jälkeen oli viiden minuutin tauko. Tauon aikana kerrattiin pisteen tehtävät, joten turhaan huolehdin surkeaa muistikapasiteettiani. Pisteet olivat erittäin monipuolisia ja niissä harjoitettiin käytännössä (kuten nettisivuilla olikin luvattu) kaikkia kunnon osa-alueita, kuten lihaskestävyyttä, hapenottokykyä, maksimivoimaa, nopeutta, koordinaatiota, liikkuvuutta, tasapainoa ja ketteryyttä.

Esimerkiksi kakkospiste, josta minä ja ystäväni aloitimme, koostui neljästä liikkeestä. Ensimmäisessä nostettiin kaksi kahvakuulaa räkkipitoon ja tehtiin voimakyykky (=thruster eli kyykkyyn->ylös ja kädet pystyyn) kymmenen kertaa. Sen jälkeen mentiin kuminauhan sisään x-asentoon ja tehtiin taas kymmennen kyykkyä. Kolmanneksi napattiin kahvakuula käsiin sarviotteeseen, keikahdettiin selällään jalat pään yli, siitä kyykkyyn ja kädet ylös, tämä taas kymmenen kertaa. Lopuksi juostiin noin puolen salin ympäri, katsomoportaat ylös ja alas, takaisin ja koko setti alusta kymmenen minuutin aikana niin monta kertaa kuin ehti. En nyt ala selostamaan jokaista pistettä, mutta saimme tehdä esimerkiksi TRX-liikkeitä, lankuttaa vatsalihakset tutiseviksi ja etsiä maksiminostovoimaamme maastavedossa.

Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin alla oleva tapahtumassa kuvattu video kannattaa katsoa saadakseen paremman kokonaiskuvan. Näyn siinä itsekin aika monessa kohdassa (tumma tukka, harmaat pöksyt, sininen paita, pinkki urheilutoppi).


Treenitapahtuma oli erittäin hyvin järjestetty. Pisteet olivat monipuolisia, tehokkaita ja vieläpä eriyttäviä, sillä jokainen pystyi itse säätelemään itselleen vaikeustason ja haastavuuden oman kuntonsa perusteella. Pidin lisäksi paljon siitä, että tekeminen vaihtui jatkuvasti, jolloin minulla ainakin pysyi into päällä koko ajan. Jokaisella pisteellä oli ohjaaja, joka auttoi, neuvoi ja tsemppasi liikkeissä. Tämä auttoi varmistamaan, että haastavammatkin liikkeet tehtiin turvallisesti, sillä ryhmät olivat juuri sopivan kokoisia siihen, että jokainen sai henkilökohtaista tukea tarvittaessa. Lisäksi koko tapahtumassa oli iloinen meininki ja vaikka liikkeitä vedettiin välillä hampaat irvessä, olin ainakin minä älyttömän hyvällä tuulella. Iso kiitos tästä kuuluu ehdottomasti ohjaajille, joiden aito tekemisen meiningin ilo tarttui koko porukkaan.

Treeni oli todella rankka. Ehdin naureskella itselleni useampaan otteeseen, että olenko minä oikeasti kuvitellut jossain vaiheessa, että minulla on ihan hyvä kunto, ehei tyttö, mietipä uudestaan. Megatreenejä ei ikävä kyllä järjestetä Urheiluhalleilla säännöllisesti, mutta heillä on tarjonnassa monia muita juttuja erilaisista ryhmätunneista ja salitreenistä palloiluun ja ammuntaan. Eri halleilla on vähän eri juttuja. Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos löytyisi jotain itseä kiinnostavaa. Minä aion ainakin käydä kokeilemassa TRX-tuntia. Olen aiemminkin miettinyt sitä ja nyt megatreenien pintaraapaisun perusteella se vaikutti hauskalta ja tehokkaalta.

Tänään onkin sitten paikat mukavan jumissa. Pidän lepopäivän ja huomenna sitten taas treenin pariin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti