lauantai 1. marraskuuta 2014

Ilmajoogaa Yoga Nordicilla

Perjantaina kokeilin tosiaan ensimmäisen kerran ilmajoogaa Yoga Nordicilla. Yoga Nordic tarjoaa kolmea erilaista ilmajoogatuntia (sekä ilmapilatesta). Me olimme tietenkin aloittelijoille tarkoitetussa Air jooga Take offissa, jota pitää käydä kuulemma useampi kerta ennen kuin voi suunnitella muille ilmailutunneille osallistumista.



Ilmajoogassa joogataan silkkitrapetsin avulla. Kyse ei kuitenkaan ole sinällään mistään akrobatiatunnista, vaan asanoita tehdään vain rauhallisesti trapetsin avustuksella. Useat asanat ovat ihan perusjoogasta tuttuja. 

Huone oli valaistu erikoisen punasävytteisesti. En tiedä miksi, mutta joka tapauksessa valo oli ihan miellyttävä silmälle paikan päällä, joten mikäpä siinä. Matto piti asettaa valitsemansa silkkitrapetsin alle ja trapetsi piti valita sen mukaan, että se yltäisi omaan lonkkaan, ettei iske päätään lattiaan ylösalaisin tehtävissä asanoissa. Pidin kovasti ohjaajamme tyylistä. Sen lisäksi, että hän oli ystävällinen ja iloinen ja teki tunnista lämpimän ja sydämellisen kokemuksen, hän myös antoi halukkaille paljon yksilöllistä opetusta. 


Osa asanoista tehtiin täysin lattialla ja toisissa trapetsia käytettiin avustamaan tai syventämään liikettä. Olin hyvin jumissa tiistain pumpista, kun taas venyttely oli ollut suorastaan olematonta, joten jooga tuli taas taivaan lahjana. Hauskinta oli, kun keikahdimme ylösalaisin kuin vamppyyrit konsanaan näin halloweenin kynnyksellä. Minulla oli ollut aivan hulvaton päänsärky jo kahden päivän ajan, mutta ylösalaisin roikkuminen muutti kaiken ja kipu katosi täydellisesti.

Kaikista paras osuus tunnilla oli kuitenkin lopussa kun menimme täysin silkkikankaan sisälle ja ensin istuimme ja lopuksi makasimme siellä kuin kohdussa muutaman minuutin ajan. Muutaman liian lyhyen minuutin ajan. Olisin halunnut jäädä sinne koko illaksi. En osaa kuvailla, miten rauhallinen, onnellinen ja turvallinen olo minulla oli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti