sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Seikkailulle!

Helsingissä on ollut nähtävästi jo viime vuodesta seikkailupuisto. Eli siis sellainen aivan käsittämättömän siisti apinarata, jossa edetään yläilmoissa puusta puuhun suorittamalla erilaisia tehtäviä. Huvittavaa tässä on se, että kun ensimmäistä kertaa kuulin tällaisista puistoista, niin surin sitä, että ne kaikki ovat Suomessa hieman hankalien matkojen päässä autottomalle. Mutta siis sellainen on ollut täällä koko ajan, ihan lähellä, omassa koti-Helsingissä, Mustikkamaalla. Hassua.

Puisto on nimeltään Korkee. Mikä on aika osuva nimi puissa sijaitsevalle seikkailulle. Lisäksi Korkeasaari on ihan siinä viekussa. Korkeessa on yli 120 senttimetrisille viisi rataa, joista kolme on ns. koko perheen ratoja ja kaksi haastavampia. Myös perheen pienimmille omilla jaloillaan kulkeville löytyy kolme matalaa reittiä. Ennen kuin pääsee puihin kiipeilemään, on käytävä koulutus turvavälineiden käytöstä.

Me suoritimme kaikki viisi Korkeen korkeiden korkeaa reittiä. Mukaan mahtui monta vaijeriliukua, tasapainottelua huojuvien köysien tai lautojen päällä sekä esimerkiksi hassuja ylityksiä, joissa piti kiivetä kelkan tai tynnyrin päälle ja antaa vaijerin viedä mukanaan. Minulla korkean paikan kammoisena istui jatkuvasti pelko olkapäillä, mutta koska tehtävien suorittaminen oli niin hauskaa ja välineet niin turvallisen oloiset, niin ylitin itseni rasti rastilta loppuun asti. Voittajafiilis oli sitä suurempi.

Tältä siellä näytti. Tuolla korkealla olimme.
Ei näytä maasta käsin niin korkealta, mutta apua, kun oli jänskää.

Mutta noin muuten, jos uskoo vähintään pienellä rohkaisulla selviävänsä korkealla menosta, niin puisto sopii kaikille peruskunnossa oleville. Puusta puuhun suoritettavista tehtävistä yksikään ei vaatinut erityistä voimaa, notkeutta tai ketteryyttä, vain luottamusta omaan selviämiseen. Lisäksi tehtäviä voi eriyttää itse itselleen esimerkiksi päättämällä, että pitääkö apuköydestä kiinni vai ei. Jos päättää olla pitämättä, niin haaste kuten myös lihasten käyttö tietenkin kasvaa. Niin tai näin: puissa seikkailu on älyttömän hauskaa. Eli suosittelen kovasti kaikille, joiden sydämessä vielä asuu Peter Panin kipinä.

Lähtiessämme meille kerrottiin, että puistoon on kohta tulossa uusi vielä haastavampi reitti. Eli pian on varmaankin pakko lähteä seikkailemaan uudestaan. Alla vielä Korkeen oma Youtube-video, josta saa aika hyvin idean siitä, mistä puistossa on kyse.1 kommentti:

  1. Oho, kiitti vinkistä, olisikin kiinnostava kokeilla tuollaista ja että Helsingistä löytyy - mahtavaa. :)

    VastaaPoista