maanantai 28. maaliskuuta 2016

Parsakaalipohjainen viljaton pitsa

Kokeilin tänään viljatonta parsakaalipohjaista pitsaa. Maistui muuten todella hyvältä. Suorastaan ihan oikealta pitsalta. Eli ihana herkku niille, jotka haluavat välttää viljaa tai kokeilla vain uutta. Mistään kevyestä ruuasta ei ole kyse, sillä juustoa tulee hemmetisti. Söin itse pitsastani vain noin 3/4, jonka jälkeen pitikin mennä nukkumaan, kun olin niin täynnä.

Ohje on mukailtu tältä sivulta, mutta tässä vielä teille suomeksi käännettynä eurooppalaisilla mitoilla.

vähän alle 5 dl keitettyä parsakaalia (puristele vettä pois niin paljon kuin pystyt)
2 munaa
vähän alle 5 dl raastettua mozzarellaa
vähän alle 2,5 dl raastettua cheddaria
1 valkosipulin kynsi raastettuna

Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen ja painele sitten isoksi ympyräksi leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia eli kunnes pohja on ruskettunut ja kupliva. Ota sen jälkeen pitsa pois, laita haluamasi täytteen ja pistä vähäksi aikaa takaisin uuniin, että päällisetkin paistuvat. Minun pitsassani oli mozzarellaa, tomaatteja, herkkusieniä ja rucolaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti